Medial Utveckling


I arkivet har jag samlat svar på de vanligaste frågorna kopplade till medial utveckling. Scrolla ner på sidan för att se föredrag, videos och inlägg:

Stillhetsmeditationen

Meditation för medial utveckling

I denna video svara jag på några av de vanligaste frågorna kopplade till Mediumkursers ”Stillhetsmeditation” och beskriver meditationens funktion kopplad till medialt utövande.

Att meditera och lära kroppen att hitta rätt ”frekvens” är en viktig del i all spirituell- och medial utveckling. Det är vår egen förmåga att ”stänga av vår vardag” och stilla våra sinnen som avgör hur bra och tydlig information vi får under ex. en privatsittning eller seans. Men, om man inte har mediterat regelbundet i sitt liv så kan det ibland vara svårt att tolka hur det fungerar och vad man upplever.


Medial information

Säg det första som kommer!

En väldigt vanlig upplevelse, när man börjar göra sina första uppgifter och övningar, är att det inte riktigt går helt som man vill… Som vi talar om i kursen så är det alltid 100% ok att det blir lite fel i början men dessa första övningar kan ibland komma med känslan ”jag vet inte om jag kommer att kunna göra detta…”

Jo, det kommer du! Det är helt normalt att det går väldigt upp och ner i början och det är inte helt ovanligt att det mediala självförtroendet får sig en liten törn när en övningsklient säger ”jag förstår ingenting av det du säger..??”

Det som egentligen händer är:

Du får väldigt mycket bra information från din klient och andra sidan, även om det är din allra första övning eller reading så kommer din kropp att ta emot och registrera lika mycket information som vilket medium som helst. 

Skillnaden är:

• Du är inte helt van vid medial information och därför kan det hända att du missar lite pga. att du är koncentrerad på själva övningen och situationen.

• Du försöker få det att ”stämma” eller att ”gå ihop” och bli en sammanhängande bild eller historia kopplad till din klient.

• Du påverkas av omständigheterna (situationen) och blir lite för medveten om att din klient förväntar sig en fantastisk bra och korrekt reading.

Allt detta är helt normalt och händer alla medium, både nya och erfarna, och är något som lägger sig ju mer erfarenhet man får.

Lösningen på detta är:

• Säg precis det som kommer, ”jag ser en regnkappa med en champinjon på högst upp i en flaggstång…” Hur konstigt eller udda det än kan kännas så säg bara det som kommer. Om du försöker forma informationen för att bli mer sammanhängande så kommer klienten inte att förstå, (den biten kommer naturligt senare).

• Acceptera att du är en elev under utveckling och att även en ”dålig” reading är ett steg i rätt riktning. Din övningsklient tycker inte att du är ”dålig” på det du gör, tvärt om. Många av dina övningsklienter tycker att du är både duktig och modig som försöker och många av dem önskar att de också hade möjlighet att ta ett steg i sin egen mediala utveckling.

• Se det hela som någonting positivt och kul, det är därför du har valt att vara en del av Mediumkurser. Du tycker att medialitet är intressant och spännande och tids nog kommer du få möjlighet att hjälpa många människor. Men just nu ska du bara slappna av och njuta av processen och inte ställa för höga krav på dig själv.

Några ord om självförtroende:

När du får ditt mediumskap på plats så kommer du att veta när du har informationen även om klienten inte helt förstår vad du menar. Du kommer att känna att -”ok, jag har informationen här men det är något jag tolkar lite fel nu..” Du kommer att kunna rätta till detta och din klient kommer att förstå.

Titta gärna på klippet nedan från ”Svenska Medium” så förstår du vad jag menar. Jag får informationen, men pga. att jag inte har samma uppväxtmiljö och barkund som min klient så får jag symbolen för något ”äckligt”. Det är en övergripande symbol som är personlig för mig och handlar egentligen inte om att något är ”äckligt” utan snarare om någonting ”udda” eller ”annorlunda” i relation till vad jag är van vid. Min klient däremot som är uppväxt på landet har en annan relation till det ”jag ser” och förstår därför inte helt vad jag menar. Så jag låter helt enkelt bilden/symbolen ligga kvar (i mitt huvud) tills jag får en tydligare bild och kan placera informationen rätt. Hade jag varit ”nybörjare” så hade jag förmodligen släppt detta i tron om att jag var fel ute men idag vet jag att informationen är rätt men att jag kanske har förstått/tolkat något fel eller att jag har råkat filtrera informationen genom min egen bild av världen. 🌸

(ps. jag tycker att detta är ett jättefint klipp och jag tycker absolut inte att något av detta är ”äckligt”, det vara bara den symbolen som användes just då och det är därför jag ber om ursäkt för min tolkning i slutet av klippet).


Svenska Medium - TV3, Viafree, Viaplay


När det inte fungerar…

Medialt Självförtroende

Att utveckla sina mediala förmågor är något som kräver lite tålamod. Då och då under utvecklingsprocessen händer det, framförallt hos nya elever, att man inte får det resultat man önskar. Det här är något som är både normalt och vanligt men kan ibland komma med en känsla av att man ”kört fast” eller helt enkelt ”inte kan”.  

I den här videon pratar vi om hur vårt mediala självförtroende ibland kommer i vägen när vi har för bråttom igenom processen eller försöker lite för ”hårt”.Prestation i Mediumskap

Att hantera sina känslor

Att lära sig något nytt kommer alltid med vissa utmaningar och medial utveckling är inget undantag. Att sätta sig framför sina första klienter och börja förmedla information ur ”tomma intet” kan väcka många känslor som prestation, nervositet, mm. 

Utmaningen i just mediumskap är att det inte riktigt finns något ”mittemellan”, antingen så får man kontakt med andra sidan eller inte.. Men hur det än går så måste man lära sig att vara okej med situationen och alla medium, oavsett hur länge man har jobbat, kommer att ha dagar då det inte går som man önskar.Goda råd (eller inte)?

Syftet med en privatsittning

I den här videon pratar vi om det djupare syftet bakom en privatsittning/reading samt vår roll som medium. Är det meningen att vi ska ge goda råd eller finns det ett bättre sätt att hjälpa våra klienter?En kärleksfull spark i baken ❤️🦶🏼

Tid och tålamod..

Medial utveckling är en process som ibland kräver lite tid och tålamod. Som elev kan det gå både upp och ner och när det inte går som vi vill så är det lätt att allt börjar sakta in lite.

Vi har alla varit nybörjare någon gång och vet att vi bara måste fortsätta framåt, men.. ibland behöver vi en liten kärleksfull spark i baken för att komma vidare och den kommer här:
Din mediala "länk"

Vad är overshadowing?

Ibland när man är i början av sin mediala utveckling kan det vara lite knepigt att veta om man har en bra ”länk” till andra sidan eller inte. Även om man har förberett sig på samma sätt som man alltid gör så kan styrkan i länken skilja från dag till dag pga. olika vardagliga faktorer.

En engelsk term som ofta används inom mediumskap (framförallt om man är i England förstås) är termen: ”Overshadowing”. Overshadowing kan låta lite knepigt och avancerat men det är absolut helt naturligt och inget konstigt.

Om jag skulle översätta och förklara detta på svenska så skulle jag använda ordet ”inspirerad”. Så ”overshadowing” är helt enkelt när man låter sig ”inspireras” av andra sidan i sitt arbete eller i en reading. Detta är inget man ”sätter på” eller ”stänger av” utan denna inspiration kommer av sig själv när man har fått lite erfarenhet och rutin. (Obs! Du har alltid full kontroll över detta och andra sidan kan inte ta över ditt space eller din energi).

Det som helt enkelt händer är att du känner att du plötsligt får ett jättebra ”flow” i din reading och att informationen kommer snabbt och enkelt. Om du någon gång har varit på en seans med ett skickligt medium så kanske du ha märkt att allt börjar gå lite fortare, mediet pratar fortare och rör sig fram och tillbaka. Detta är ”overshadowing”, att ”följa med” i energin, låta sig inspireras av informationen utan att fastna och analysera. (Det finns till och med en form av medialitet som kallas ”inspirerat tal” som bygger helt på ”overshadowing”)

Så, om du sitter med en klient och känner att informationen inte riktigt ”flödar” så som du vill så vet du att din länk inte är så stark. Det du gör då är att du ber klienten ge dig en minut i tystnad och sedan gör du en jättekort version av stillhetsmeditationen (första halvan). Du ”går in i dig själv”, sträcker din energi uppåt och höjer din frekvens. Efter detta kan du känna hur du plötsligt får ett bättre flow i informationen.

Jag lägger in ett litet klipp här under som exempel på hur ”overshadowing” kan öka hastigheten på informationen, och ja, jag vet, ibland går det nästan för fort.. 😉


Svenska Medium - TV3, Viafree, Viaplay


Varför fungerar det inte ibland?

Privatsittningar / Readings

En vanlig fråga jag får från Mediumkursers elever är: 

”Varför fungerar det inte ibland, varför får vi inte alltid bra kontakt med andra sidan?”.

Det finns naturligtvis många anledningar till att en privatsittning/reading inte alltid går som vi önskar och i videon nedan går jag igenom tre av de vanligaste orsakerna.Din Spirituella Hemsida

Spirituella tjänster online

I dagsläget är en hemsida en mycket viktig del av vår verksamhet som spirituella utövare, beroende på hur vi lägger upp vår sida så kan denna tydligt påverka hur många klienter som söker sig till våra tjänster.

Denna video är baserad på en uppgift där Mediumkursers elever (frivilligt) fick möjlighet att skicka in länkar till sina hemsidor. Jag gick sedan igenom dessa och har här sammanställt lite konstruktiv feedback baserat på mina egna erfarenheter från spirituellt arbete online.

Oavsett om du har en hemsida idag eller om du planerar att skapa en framöver så kan du i denna video få några bra tips och råd om vad du bör tänka på.

Se även föredraget ”Smart Spirituellt Företagande” här inne i Arkivet.Att ta betalt som medium

Ersättning för spirituella tjänster

Att börja ta betalt för mediala sittningar eller spirituella tjänster är något som kan komma med en känsla av prestation. När vi sitter med en betalande klient så vill vi naturligtvis ”leverera” och ibland kan denna känslan komma i vägen för vårt mediala fokus.

Att gå från att vara elev till att börja jobba professionellt är ett naturligt steg som många medium, healers och spirituella utövare ställs inför. Den dag vi öppnar upp bokningskalendern och regelbundet börjar ta emot klienter så måste vi vara avslappnade och okej med att få ersättning för den tid vi lägger ner.    

I den här videon svarar jag på en diskussion från Mediumkursers Facebook grupp som handlade om just detta.

(obs. jag använder ofta ordet ”reading” vilket är det samma som en ”privatsittning”)


Våra egna nära och kära

Mediala tecken från andra sidan

En vanlig fråga från både klienter och elever är: ”Kan ett medium kommunicera med sina egna nära och kära på andra sidan?”. Det här är en jättebra och relevant fråga och jag kan personligen känna igen längtan efter att prata med en nära anhörig igen. Men, när det kommer till att kommunicera med människor vi en gång kände så beter sig den mediala kommunikationen lite annorlunda. I den här videon förklarar jag min upplevelse av detta. 


Jobba medialt på distans

Readings via Skype, telefon, mm.

Något som blir allt mer vanligt är mediala readings och privatsittningar på distans över telefon eller internet. Som medium så behöver inte det fysiska avståndet påverka dina möjligheter att få kontakt och förmedla information, men om man är ovan så kan tekniken och avståndet ibland komma i vägen. En stor del av det vi gör här på Mediumkurser är just övningar online över internet och alla nya elever möter denna utmaning under kursen. När man vänjer sig vid detta så fungerar det bra och öppnar också upp dörrarna för att kunna nå ut till fler klienter i framtiden. 


Mediala signaler

Tecken från andra sidan

Mediala Signaler


En väldigt vanlig upplevelse som många mediumelever känner igen är en "kittlande känsla" eller ”spindelnät” i ansiktet eller över huvudet”.

När man seriöst börjar visa att man är intresserad av medial utveckling så skickar man i samman stund en liten signal till andra sidan och säger ”det här tycker jag är intressant och spännande”, och det vi fokuserar på får vi också mer av.

Ett av de första tecknen när vi börjar utveckla våra mediala sinnen är just känslan av ”spindelnät” eller liknande i ansiktet. Detta kallas för ett ”visitkort” eller ”signal” och kommer från din guide på andra sidan som helt enkelt säger ”jag är här!”.

Denna känsla behöver inte betyda något speciellt när den kommer utan är en signal som visar att du, i just den stunden, är i rätt energi eller frekvens för att kunna känna av din guide. Med tiden kan denna känsla bytas ut mot något tydligare t.ex. känslan av att någon drar dig i öronsnibben eller liknande och detta är då signalen som har blivit starkare.

Om du vill ta din medialitet till nästa nivå så ska du vara uppmärksam på dessa signaler. Om du i framtiden vill göra readings med klienter, seanser, eller liknande så kommer din guides ”speciella signal” vara tecknet för dig att allt är redo och du kan börja jobba. Signalen visar att du är i rätt frekvens för att öppna en medial länk.

Om du inte gör readings just nu så låt det bara vara som det är. Som sagt, signalen har oftast ingen specifik betydelse i början och är helt normalt och ofarligt. I kursen använder vi oss av ”stillhetsmeditationen” och detta ”visitkort” eller ”signal” är det vi letar efter när vi lär oss att höja vår frekvens.

Signalen kommer med tiden att ändras och bli unik för samarbetet mellan dig och din guide, men just nu kan du bara låta det vara som det är med vetskapen att: "andra sidan finns där och hjälper dig på din resa".

/Johan 🍀

Vänner som klienter

Privatsittningar & readings

Privatsittningar och readings


I grund och botten så finns det 2 typer av klienter, människor vi känner och människor vi inte känner. Och naturligtvis, i förlängningen, om vi jobbar som medium och regelbundet gör readings och seanser så kommer detta vara baserat på ”nya klienter”, människor vi inte känner sedan tidigare.

Men, ur ett utbildningsperspektiv så kan det vara intressant att veta hur det fungerar och även vissa faktorer som kan påverka oss i vårt arbete längre fram i vår mediala karriär.

Fas 1:

När vi startar på vår mediala resa och gör kurser och övningar så är det inte ovanligt att vi gör dessa med likasinnade vänner eller familjemedlemmar. Det känns helt enkelt lättas och tryggast att jobba med någon vi känner och den feedback vi får är också ofta snäll och positiv.

I ett allra första startskede så är detta helt ok. Man behöver helt enkelt lära sig att ”vara i situationen” och kunna slappna av. Det är inte jätteviktigt i början att en övnings-reading blir 100% rätt utan det är nästan bättre att man får vänja sig mjukt vid situationen så att självförtroendet kan får en liten skjuts uppåt. Det är trots allt en lite udda och ovan situation att sitta mitt emot en person och fånga upp information ur luften..

Fas 2:

När du har kommit lite längre i din utveckling och känner dig tryggare i en reading så kommer du att få ett betydligt snabbare flöde eller "flow" när du förmedlar informationen. Du har helt enkelt vant dig vid att ”säga det som kommer” för att låta nästa våg av information komma igenom.

I detta läge blir det svårare att jobba med människor man känner. För att psychic- och medial information skal kunna flöda så gäller det att vi inte analyserar eller tolkar för mycket av informationen som kommer. Om vi måste stanna upp och fundera på ”visste jag detta eller inte” så kan vi blockera oss själva lite. Vill man absolut göra en reading åt en vän i detta läge så måste man fokusera på att få fram ”helt ny” information, saker man vet att man inte vet.

Fas 3:

Nu är du redo att börja ta emot klienter på riktigt, du kanske har en liten hemsida och börjar ta betalt för dina readings. I detta läge är väldigt många av dina vänner och bekanta intresserade av att få en reading av dig p.g.a. att du helt enkelt är duktig på det du gör. Och nu uppstår också en annan utmaning som kommer att följa dig vidare genom hela din mediala karriär.

1) Sluta göra readings åt familj och vänner. Precis som att någon som är coach eller terapeut inte ska ha sina vänner som klienter så bör även ett medium undvika detta. Din relation till din vän kan helt enkelt påverkas negativ och istället för att bara vara goda vänner så blir du plötsligt den person som ”sitter på viktig information”. Detta kan skapa ett beroende hos din vän som då får svårt att ta egna beslut och i förlängningen går detta ut över vänskapsrelationen. (Det här är mycket vanligare än man tror).

2) Av samma anledning som ovan så skall du inte låta någon klient komma ”regelbundet” på readings, även om du inte känner dem sedan tidigare. En del personlighetstyper kan lätt bli beroende av din förmåga och ”måste fråga dig om allt” innan de kan ta beslut själva. Personligen träffar jag 95% av mina klienter bara en gång. Om någon absolut vill komma tillbaka så brukar jag säga att de får vänta 1 minst år.

3) Ditt mål är att veta absolut så lite som möjligt om din klient, då blir det faktisk lättare att få igenom information. Om du inte vet någonting om din klient så vet du att informationen som kommer faktiskt är ”information”. Om en klient skickar ett mejl och säger: ”jag skulle vilja ha kontakt med min kortväxta pappa som dog under en fisketur i Norge” så kommer detta påverka din förmåga att vara neutral mot readingen och informationen kommer inte att flyta på lika bra. Du kommer att ha bilden av det hon beskrev i huvudet från början och det vill du undvika. Skriv på din hemsida: ”Skicka inga mejl eller information på förhand tack”.

/Johan 🌸

Meditation & Mediumskap

Att ”öppna upp” och ”stänga ner”

Meditation och mediumskap


(Se även videon ”Stillhetsmeditationen” högre upp på sidan)

Meditation finns i många olika former och varianter och för den som är intresserad av meditation så kan man förkovra sig i detta hur mycket som helst. Men själva grunden eller tanken bakom meditation är ofta den samma oavsett vilken metod man använder och det är att ”skifta sitt medvetandetillstånd (vilket betyder att man även skiftar sin energi) för att uppnå mer harmoni och balans”. Jag vet att detta är en ganska ”enkel” förklaring över meditation men för saken skull så försöker jag hålla detta just enkelt.

Ur ett medialt perspektiv så är meditation ett både bra och jätteviktigt verktyg för den som jobbar med sin mediala utveckling. Termer som: ”öppna upp”, ”stänga ner”, "jorda sig”, mm. syftar alla till att beskriva var vi för tillfället är i vår frekvens, i vilken energi vi befinner oss.

Att ”öppna upp” handlar inte om att ”öppna en dörr” till andra sidan, att öppna upp handlar om att vara i rätt frekvens (i rätt energi i kroppen) för att kunna höra/ta emot information från andra sidan. Det vi gör när vi öppnar upp är att vi stillar våra sinnen, vi lugnar ner alla ”vardagstankar” som är kopplade till våra liv och vi ”stannar upp” i stunden och fokuserar på våra känslor.

Det kan låta väldigt avancerat men det är det inte. Förenklat skulle man kunna säga att vi ”lugnar ner oss lite” innan vi börjar utföra medialt arbete.

Samma sak när det gäller att ”stänga ner” eller ”jorda oss”. Detta är då processen åt andra hållet där vi tar oss tillbaka till vår egen ”vardag” och helt enkelt fortsätter med våra vanliga liv. Det finns absolut inget knepigt eller mystiskt (eller läskigt) kopplat till detta utan det handlar bara om vår egen frekvens och vart vi för tillfället håller vårt fokus.

För att utveckla medialitet så behöver man inte sitta i meditation flera timmar om dagen. Det som händer (eller det du lär dig) när du gör meditationsövningar (som t.ex. Stillhetsmeditationen) är att du lär kroppen att hitta rätt lugn och frekvens för att kunna börja ta emot information. Du lär kroppen att ”stänga av” din vardag och ev. stress så att du kan läsa av de subtila känslor och bilder som andra sidan använder.

Din medialitet bygger/utvecklar du sedan genom övning, genom att göra readings i olika former. Själva momentet ”meditation” finns där för att få en starkare och tydligare koppling till andra sidan.

Så.. du kommer inte att bli mer medial om du mediterar 5 timmar om dagen. Det är genom övningar och möten med människor och klienter som du lär dig förstå och känna av olika energier. Meditationen är sedan ett verktyg för att sätta ”din egen vardag” och ”dina egna tankar” åt sidan så att du kan höra informationen som kommer in.

Stanna inte i ”meditationsfasen” i väntan på tecken från andra sidan, fortsätt med övningar och meditera parallellt några gånger i veckan. När du sedan gör readings så bygger du upp ditt mediala självförtroende och då kommer ”rätt frekvens” också att bli lättare att hitta.

Sammanfattning:

1) Försök att avsätta lite tid för meditation minst 3ggr i veckan.

2). Fortsätt alltid framåt med övningar, stanna inte upp och vänta.

3). Det är 100% ok att ha fel eller tolka informationen fel när man är i början av sin utveckling. Det tar ett tag innan man förstår sitt egna mediala språk.

/Johan 🌸

Andliga Guider

Hur fungerar det?

Andliga guider


(Fråga från en elev: ”Hur fungerar det här med guider?”)


Hej, tack för din fråga!

Mitt personliga sätt att se på Guider (och jag hoppas jag säger samma sak i kursen 😉) är att vi jobbar med en guide och sedan (beroende på vilken fas i livet vi är) så har vi ”hjälpare” som kan skifta beroende på vad vi behöver just då.

Det jag tror att du tänker på från kursen är avsnittet där jag pratar om att man inte ska bromsa upp sin mediala utveckling i väntan på sin guide. Din guide finns där, hela tiden, men en del av utvecklingen är att lära sig känna av denna kontakt. Så, om man inte vet vilken guide man har så är det helt ok, det är bara att fortsätta så kommer denna pusselbit att falla på plats.

Just när det gäller guider så jobbar många medium väldigt olika. En del säger en guide, en del säger två, tre, fem eller tio. Det handlar om vad som känns rätt och fungerar för dig. Om du gör readings och förmedlar kontakt mellan din klient och deras anhöriga på andra sidan så är du fri att ha så många guider eller hjälpare du vill, så länge du får fram informationen.

Förr i tiden sa man att ett medium kommunicerade med sin guide som sedan kommunicerade med klientens anhöriga på andra sidan, som ett led av kommunikation. Men nu för tiden säger man (eller många) att man kommunicerar direkt med andra sidan och att guiden står bredvid som en hjälpande hand.

För mig har det alltid handlat om slutresultatet, att skapa en länk till andra sidan och förmedla budskap från klientens anhöriga och vänner som gått över. Detta en väldigt varm och kärleksfull upplevelse och för mig har det här fungerat genom att se min guide som en nära och omtänksam vän som finns där vid min sida. Allt jag lär ut i mina kurser är baserat på ”hur jag ser på det” och jag hoppas och tror att detta är tydligt i kursens inledning, jag har full respekt för att människor och kollegor ser annorlunda på detta och jag kommer aldrig att säga att något fungerar ”precis si eller så”.

Så, fortsätt med meditationen och utforska vad som känns rätt för dig. Börja med ”en” guide och bygg därifrån. Om flera dyker upp i framtiden så är detta toppen, då är det ditt sätt att jobba. Men fastna inte i ”konceptet” guider, fokusera på dina uppgifter och readings och låt andra sidan presentera sig själv.

/Johan 🌸

Aura & Chakran

Att känna av en persons energi

Aura och chakra


Hur känner jag av en persons aura och deras olika chakran och hur vet jag att det är deras energi jag får in?


Precis som första gången du träffar en ny människa så får du en liten känsla eller uppfattning om hur denna person är. Ofta är detta kopplat till personligheten, ”han är lite si” eller ”hon är lite så”, och detta är vanlig grundläggande intuition som alla använder hela tiden. Samma intuition som känner av om någon är glad eller ledsen.

Som medium så tar vi detta ett steg längre. Vi använder helt enkelt detta första ”intuitiva intryck” för att sedan gå djupare in på personen. Det du kan börja känna då är energin av auran, och du kan känna denna om ni är i samma rum eller på rösten om ni talar i telefon eller via Skype.

Så, att känna av auran (i t.ex. en reading) lär du dig helt enkelt genom att försöka. Genom övningar så kommer du att börja känna känslan av en persons aura/energi. Du förmedlar sen bara den information eller de känslor ”som kommer” och i nästa andetag så fortsätter informationen/energin att komma.

Chakran fungerar på samma sätt förutsatt att du vet ”var” respektive chakra sitter och vilken betydelse de har. Att jobba med chakran kan vara väldigt effektivt men om man är ny inför detta så bör man först fokusera på ”psychic-delen” och att läsa någons aura.

Många frågor kopplade till aura, chakran och energi brukar besvara sig själva när vi får lite erfarenhet. Det är naturligt att vi, i början av den mediala processen, blir lite ”mentala” och ser lite för tekniskt på dessa ämnen. Vi vill gärna ha exakta svar på hur allt fungerar. Men, allt kopplat till medialitet är väldigt individuellt och alla medium fungerar olika. Nyckeln är som vanligt att ha tålamod och försöka ”känna” svaret inom sig istället för att försöka ”lista ut” svaret.

Som med väldigt mycket annat här i livet så måste vi uppleva intuition, psychic-förmågor och medialitet innan vi helt kan förstå det. Fortsätt utforska och var nyfiken så kommer du förstå hur detta fungerar.

/Johan 🌸

Att läsa framtiden

Psychic Readings

Medial kurs


En vanlig fråga som kommer in är kopplad till psychic-readings och att läsa framtiden, och den här fråga har lika många svar som det finns medium..

Mitt svar är att framtiden är den "potentiella förlängningen” av en klients energi.

Att jag använder ordet ”förlängning” av energin är för att framtiden inte är ”huggen i sten”, klienten kan fortfarande påverka framtiden. Så ”förlängningen av energin” är vart klienten är på väg förutsatt att han/hon fortsätter på samma spår som nu.

Exempel:

Någon är duktig och ambitiös och arbetar hårt på sitt jobb. Som medium plockar du upp att denna person ”klättrar på stegen” i företaget och helt enkelt blir chef en dag.

Så, det här är "förlängningen" av klientens nuvarande energi.

Men om klienten får denna information och tänker: ”Men då så, då behöver jag ju inte jobba så hårt, om jag ändå blir chef tillslut”..

I detta fall så förändrar klienten sin energi och ”förlängningen” av den nya energin resulterar istället i att klienten INTE blir chef.

Så, framtiden är ganska flytande och det är alltid viktigt att vi är tydliga med detta. Vi kan aldrig ta ansvaret från våra klienter. Vi försöker snarare plocka upp ev. detaljer och information som kan bekräfta att (i detta fall) klienten är på rätt spår och bör fortsätta om han/hon faktiskt önskar avancera i företaget.

  • Det som har hänt (bakåt i tiden) har hänt, den energin är ganska tydlig och solid när du lärt dig att känna den.
  • Det som är nu (energin av klientens situation i denna stund) är också ganska tydlig och solid.
  • Det som kommer (framtiden) skapas fortfarande. Energin runt denna känns lite mer flytande och kommer att förändras i takt med att klienten tar nya beslut i livet.


Som sagt, många klienter är väldigt intresserad av just framtiden, men..

Då framtiden är baserad på förlängningen av ”nuet” så (tycker jag) att ett medium bör lägga mer tid på just ”nuet”, vad som fungerar eller inte fungerar i klientens liv, så att klienten själv kan ta beslut om vilken väg som är rätt för just dem.

/Johan 🍀

Tarot, Lenormand & Änglakort

Vad säger korten?

tarot lenormand änglakort


Idag finns det tusentals varianter av kort, änglakort, tarotkort, orakelkort, lenormand, mm. mm. Själv har jag någonstans mellan 25–30 kortlekar liggandes i skåp och lådor.

Det viktiga när det kommer till kort (och detta är mitt personliga sätt att se på det) är att korten bara är vackra bilder tryckta på exklusivt papper. ”Magin” sitter inte i korten, magin sitter i dig.

Korten är ett bra sätt att distrahera våra logiska sinnen för att sedan släppa fram informationen från våra ”Clairs” (t.ex. vår klärvoajans). Genom att fokusera på korten och bilderna så släpper vi vårt egna rationella intellekt för en stund och det blir lättare för intuitiv och psychic-information att komma igenom.

Om du gillar att använda kort så är det enda viktiga att du väljer en kortlek som tilltalar dig. Bilderna, färgerna och känslan av kortleken måste kännas rätt och spännande för dig. Det finns ingen rätt eller fel, bra eller dålig kortlek utan allt handlar om vad som fungerar för dig.

Rent traditionellt så har tarot (för vissa användare) upplevts ha lite tyngre motiv, och har man den känslan så passar det bättre med änglakort som oftast är lite ljusare och lättare. Naturligtvis så är de klassiska motiven i tarot bara symboler. Seriösa tarot-utövare kan se förbi motiven och jobba med den underliggande meningen som oftast inte alls är ”tung”. 

Som sagt, du kan använda vilka kort du vill. Ju oftare du använder korten desto tydligare kommer de att tala till dig, och även om kort ofta används för just psychic-readings (klientens liv) så kan dessa även användas för att öppna upp en medial länk till andra sidan (om man över upp detta).

Så, fastna inte i vad den lilla medföljande instruktionsboken säger att korten betyder. Ha denna instruktion lite som hjälp bara när du börjar utforska dina kort. Skriv ner i en anteckningsbok vad respektive kort betyder för just dig och, en vacker dag, så kommer korten att börja tala till dina ”clairs”. 

/Johan 🍀


Ps. I kursen "Modernt Mediumskap" har vi dedikerat ett helt avsnitt till just ämnet ”Divination” och att jobba med kort eller andra verktyg. Alla eleverna får prova på att göra readings med hjälp av kort för att se om detta är rätt verktyg för dem.

Din intuitiva journal

Ett litet tips!

Intuition


Ett litet tips som jag har gett mina elever genom åren är att skapa en liten daglig spirituell rutin. Oavsett om du önskar utveckla din medialitet eller bara vill förstärka din intuition så är detta ett jättebra tips.

Starta din egna intuitiva journal!

Skaffa en liten anteckningsbok, en fin som du tycker om. Varje morgon före frukost så plockar du fram din journal, tar några lugna andetag och skriver ner det första som kommer till dig.

Du kan skriva om hur dagen kommer att bli, människor du kommer att träffa, vad ni kommer att prata om, vad som är på gång, mm. mm.

Skriv ner det absolut första som kommer till dig. Det spelar ingen roll om det låter ologiskt eller otroligt, skriv ner det bara, och gör detta varje morgon, max 5 minuter, i 2 veckor.

Efter 2 veckor kan du gå tillbaka och läsa i din intuitiva journal och bocka av det som stämde.

Om du gör detta seriöst, varje morgon före frukost, så lovar jag att du kommer bli positivt överraskad. Din intuition kommer att börja ge dig specifik information som du inte hade en aning om.

Plötsligt ligger du ett steg före (dig själv) och har nu en lite ”hemlig spåkula” som kan guida dig igenom din dag.

Testa!

/Johan 🍀