Mediumutbildning

Medial utveckling


Välkommen!

Mediumkurser är en webbaserad mediumskola för dig som är intresserad av intuition, divination och medialitet. 

Här får du möjlighet att utveckla dina egna förmågor, lära dig göra privatsittningar och ta nästa steg i din mediala utveckling.

Oavsett om du önskar starta en spirituell karriär eller bara vill utveckla medialitet för din egen skull så erbjuder våra mediala kurser en tydlig guidning genom hela processen.

Alla kurser görs i din egen takt på tider som passar dig och du startar alltid utifrån din nuvarande nivå. 

Elevrecensioner

5 Omdömen

Jättenöjd!

Jonna Göransson

Jag är så glad att jag vågade påbörja denna resa. Tycker kursen har varit mycket bra och gett en oerhört bra grund i de olika grenarna och metoderna man kan ...

Läs mer

Jag är så glad att jag vågade påbörja denna resa. Tycker kursen har varit mycket bra och gett en oerhört bra grund i de olika grenarna och metoderna man kan jobba med. Det har gjort att man har vågat testa sig fram och hitta det man själv trivs bäst med och känner att hela kursen har kantats av en mycket lugn, harmonisk och tillåtande inställninng. Supernöjd. Tack!

Läs mindre
5 Omdömen

Pedagogisk och utvecklande!

Saga Abrahamsson

En otroligt bra kurs! Genomtänkt och strukturerad. En helt ny värld öppnades för mig. Kan varmt rekommendera denna kurs. Johan är dessutom väldigt pedagogisk...

Läs mer

En otroligt bra kurs! Genomtänkt och strukturerad. En helt ny värld öppnades för mig. Kan varmt rekommendera denna kurs. Johan är dessutom väldigt pedagogisk och tydlig.

Läs mindre
5 Omdömen

Välförklarligt, genuint och grundligt

Amanda Tapper

En fantastiskt kurs där man kan jobba på/utbilda sig i sin egna takt när vardagslivet fortlöper med all dess innebörd. Det bästa är att Johan är klockren på ...

Läs mer

En fantastiskt kurs där man kan jobba på/utbilda sig i sin egna takt när vardagslivet fortlöper med all dess innebörd. Det bästa är att Johan är klockren på att snabbt ge återkoppling på alla ens frågor, genuina, utförliga och grundliga svar. En stor eloge till fantastiska dig Johan! Ser fram emot att en dag mötas i verkligheten, då du inspirerat mig till mer medialitet i mitt liv och att följa mitt kall :)

Läs mindre
5 Omdömen

Nu ska jag leva min dröm

Emma Stockman

Kursen är lätt att ta till sig. Gav struktur och den verktygslåda som jag behöver för att nu våga ta klivet rakt ut. Tänk att få leva sin "mediumdröm" på rik...

Läs mer

Kursen är lätt att ta till sig. Gav struktur och den verktygslåda som jag behöver för att nu våga ta klivet rakt ut. Tänk att få leva sin "mediumdröm" på riktigt. Tack Johan!

Läs mindre
5 Omdömen

Mycket nöjd, mycket bra kurs

Mia-Josefin Eriksson

Jag rekommenderar denna kurs varmt, enkelt att förstå och inga krångligheter. Genomtänkt plan, man lär känna likasinnade och hjälper varandra. Trevlig stämni...

Läs mer

Jag rekommenderar denna kurs varmt, enkelt att förstå och inga krångligheter. Genomtänkt plan, man lär känna likasinnade och hjälper varandra. Trevlig stämning i gruppen, behövs hjälp får man det. Bara gott att säga!

Läs mindre
5 Omdömen

Vilken resa!

Victoria Weber

Så glad att jag vågade ta steget och utveckla min medialitet! Många bra övningar och tips från Johan och fina möten från andra som ställer upp så man får öva...

Läs mer

Så glad att jag vågade ta steget och utveckla min medialitet! Många bra övningar och tips från Johan och fina möten från andra som ställer upp så man får öva. Kan varmt rekommenderas! Tack Johan, du är en bra lärare!

Läs mindre
5 Omdömen

Toppenbra!

Ylva Nicklasson

Johan är tydlig i vad han förmedlar, det är lätt att förstå och utföra uppgifterna även om det krävs lite mod och uthållighet. Rekommenderas varmt!

Johan är tydlig i vad han förmedlar, det är lätt att förstå och utföra uppgifterna även om det krävs lite mod och uthållighet. Rekommenderas varmt!

Läs mindre
5 Omdömen

Rolig och utvecklande kurs!

jenny ljunggren

Kursen Modernt Mediumskap har gett mig flera nya verktyg att använda mig av i min andliga utveckling. Denna erfarenhet har sporrat mig att fortsätta min utve...

Läs mer

Kursen Modernt Mediumskap har gett mig flera nya verktyg att använda mig av i min andliga utveckling. Denna erfarenhet har sporrat mig att fortsätta min utveckling då jag fått goda resultat av alla övningarna. Kursen har ändrat min syn på mina egna förmågor, gett mig bättre självförtroende och utvecklat mina klarsinnen, stort tack!

Läs mindre
5 Omdömen

Bra grund att ha

Anna Zetterberg

En mycket pedagogiskt upplagd kurs där grundförståelse och kunskap presenteras så att jag får känslan av att förstå direkt. Trevlig miljö och bra kvalitet på...

Läs mer

En mycket pedagogiskt upplagd kurs där grundförståelse och kunskap presenteras så att jag får känslan av att förstå direkt. Trevlig miljö och bra kvalitet på ljud och bild. Innehållet i kursen, stöd och fb gruppen som ingår gör att jag bara har gott att säga. Oavsett om du är medial eller inte kommer du få ut massor av kursen.

Läs mindre
5 Omdömen

Mycket rolig och lätt att förstå

Eva Kängström

Jag började helt novis med denna kurs och hade en bild av att det skulle vara både krångligt och svår och inte minst utelämnande om vad jag kunde förmå eller...

Läs mer

Jag började helt novis med denna kurs och hade en bild av att det skulle vara både krångligt och svår och inte minst utelämnande om vad jag kunde förmå eller inte. Det försvann ganska så omgående kan jag säga. Johans kurs är väldigt pedagogiskt upplagd och lätt att förstå. Övningarna ger mersmak, för när man gjorde som kursplanen såg ut, så lossnade det undan för undan. Det blev roligt och gav mersmak av allt. Johan lotsade mig och kursdeltagarna hela kursens gång med tips och svar på frågor man kunde tänkas ha, alltid så fanns han där och svarade.. Tack Johan för den kunskap du delade med dig av. Kan varmt rekommendera denna kurs.

Läs mindre
5 Omdömen

Tack!

Johanna Hagerman

Pedagogiskt, tydlig och givande kurs på alla vis. Jag känner att mitt självförtroende för mediumskapet har växt under den här tiden och härifrån ser jag möjl...

Läs mer

Pedagogiskt, tydlig och givande kurs på alla vis. Jag känner att mitt självförtroende för mediumskapet har växt under den här tiden och härifrån ser jag möjligheten att arbeta som medium. Tack för bra verktyg. Jag är supernöjd

Läs mindre
5 Omdömen

Rekommenderas varmt!

Marika Blomberg

Kursen Modernt Mediumskap rekommenderas varmt! Den fokuserar på det viktigaste och låter kursdeltagarna utveckla sitt mediumskap i egen takt, oavsett om man ...

Läs mer

Kursen Modernt Mediumskap rekommenderas varmt! Den fokuserar på det viktigaste och låter kursdeltagarna utveckla sitt mediumskap i egen takt, oavsett om man är nybörjare eller är lite mer erfaren. Johan är en mycket bra lärare, lätt att "hänga med" i kursen och den bidrar till att människor möts och utvecklas på ett härligt sätt!

Läs mindre

Johan Poulsen

Efter 10år som medium i Stockholm flyttade jag 2017 till Öland där jag idag jobbar med readings, grupper och seanser. Jag tar emot elever för medial utveckling och driver kursportalen ”Mediumkurser”. Utöver detta jobbar jag periodvis utomlands och gör TV-programmet ”Svenska Medium” på TV3, Viafree och Viaplay.

Medial Utvecklingskurs

Svar på vanliga frågor

Hej!

De senaste tre åren har det kommit in en hel del frågor angående kursen Modernt Mediumskap och att gå en medial utvecklingskurs via webben. Det här är jättebra och viktiga frågor som jag gärna svarar på.

En gång för länge sedan (på den tiden man ”ringde upp” internet) lyckades jag köpa och ladda ner en guidad meditation. Det här var en väldigt enkel och grundläggande medial övningsmeditation som handlade om att visualisera en blomma för att sedan börja känna av och förstärka sina ”mediala sensorer” (clairs) i kroppen.

När jag tittar tillbaks på den tiden (ca 25 år sedan) och alla mediala kurser, workshops och cirklar som följde efter det så förstår jag nu hur viktig den övningsmeditationen och blomman var.

Genom åren har jag hållit många egna kurser och cirklar i medial utveckling. Jag har jobbat med klienter, grupper och privatelever och rest till olika länder för att utforska mediumskap i alla dess former. Oavsett var jag har varit eller vem jag har jobbat med så finns det några återkommande frågor (och lite förutfattade meningar) när det kommer till medial utveckling.

1) ”Är medialitet en gåva som bara några få föds med?”

Nej, så är det inte. Alla föds med denna förmåga och alla kan utveckla medialitet. Alla verksamma eller ”kända” medium har tränat/övat för att kunna använda och arbeta med sina mediala förmågor.

2) ”Är det svårt? Tar det lång tid?”

Även om det naturligtvis tar olika lång tid för olika människor så behöver medial utveckling varken vara svårt eller ta särskilt lång tid. Det handlar inte om att lära sig något nytt utan att hitta och förstå något som redan finns inom dig. Jag har haft privatelever som (trotts bristande självförtroende på sina förmågor) har levererat helt fantastisk och makalös information redan under sin första utvecklingssession.

3) ”Behöver jag resa och vara på plats med en lärare/medium för att kunna utveckla min medialitet?”

Nej.. Och det är här det blir intressant:

Anledningen till att övningsmeditationen med blomman visade sig vara en sån viktig del av min mediala resa var att jag gjorden den regelbundet. Alla kurser och workshops var fantastiska och mycket trevliga men blomman var den övning som faktiskt höll igång och utvecklade min medialitet mest.

Det är väldigt mysigt och trevligt att vara på medium kurs. Lite spännande och många nya likasinnade människor. Och missförstå mig inte, jag rekommenderar alla som vill utveckla sin medialitet att gå på så många kurser och workshops som möjligt.

Skillnaden med en webbkurs som Modernt Mediumskap är att den representerar ”Blomman”. Modernt Mediumskap plockar bort det mellanrum som ofta uppstår mellan medium kurser och workshops och hjälper dig få en regelbundenhet i din mediala utveckling.

Oavsett om det är en timme här eller där, några gånger i veckan, så är det faktiskt det som behövs för att du skall slippa börja om varje gång. Även om du inte riktigt ser eller känner skillnaden i början av kursen så kommer bitarna att falla på plats bakom kulisserna och plötsligt är du redo att göra readings utan att riktigt förstå var informationen kommer ifrån.

* Själva kursinformationen, ”hur det fungerar”, är densamma oavsett om du hör den live eller online i en kursvideo.

* Meditationsövningar är en viktig del av din utveckling och bör göras regelbundet. Om du gör en medial kurs live eller online så kommer du ändå behöva göra dina meditationsövningar hemma. (Stillhetsmeditationen i kursen Modernt Mediumskap är en utveckling av ”blomman”).

* Övningar, som tex. privatsittningar, mm. ger absolut bäst resultat om man gör dem med människor man inte känner eller har träffat. Jag vet att det är tryggt att vara på kurs och sitta och jobba med en kompis eller någon man samtalade med under fikastunden, men jag lovar; att ta kontakt med någon i Mediumkursers Facebook grupp och göra en reading kommer att ge en bra skjuts i utvecklingen.

Så vilka fördelar har vi i Modernt Mediumskap?

* Kontinuitet: Du har full tillgång till din mediala utvecklingskurs i 2 år.

* Anpassad nivå: Oavsett tidigare (eller ingen) erfarenhet av mediumskap så är kursen anpassad efter dina behov. Kursmaterialet och övningarna kan antingen ses som en medial nybörjarkurs eller, för dig som vill gå djupare, nästa steg i en professionell medial karriär.

* Kurskamrater: Fram tills idag har vi haft ca 700 elever och ca 550 är just nu medlemmar i Facebook gruppen. För den som ev. känner sig lite osäker inför att ta kontakt och börja göra sina övningar så lovar jag att det finns många trevliga personer i gruppen som förstår att du är elev och inte ställer några krav på resultat.

* Support och svar på frågor: Jag är här!! Jag är faktiskt här och jobbar med er elever varje dag. Mediumkurser och Modernt Mediumskap är inte bara en hemsida utan jag finns faktiskt här för att hjälpa er, på mail, i Facebook-gruppen, eller i kursforumet. (Ps. Om du tittar in i Mediumkursers Arkiv så kan du hitta många svar redan nu.)

Testa gärna! Om du klickar på en kurs och scrollar ner till ”Kursupplägg & Innehåll”, och sedan klickar på "Gratis Demo", så kan du se första avsnittet i kursen helt gratis. Om du har frågor eller funderingar så är du välkommen att maila mig på: [email protected].

Välkommen till Mediumkurser! 🌸